Аудио книги през 2021

на

Привет, книжни приятели!

Днес искам да отворим пак темата за аудио книгите. Хората, които следят блога ми от по-отдавна, знаят, че преди имах доста отрицателно мнение за тях като цяло и мислех, че не струват. 😀

Е, признавам си, вече слушам и аудио книги. Ежедневието ми е такова, че имам доста свободно време, което трябва да уплътня с нещо, но няма как да чета книги и затова преминах към аудио книгите.

Проблемът при мен поне бе, че преди слушах предимно книги озвучени на български и изобщо не усещах чувствата и емоциите от книгата. Българското озвучение ми е някак или „дървено“ без никаква емоция или прекалено театрално и засилено. Просто няма средно положение…

Затова реших да пробвам с книги озвучени на английски, с мисълта, че може би ще са по-добре, а пък и ще упражнявам езика. Направих си абонамент за Audible, който е малко по-скъп от този на българските приложения, но пък има много по-голям избор от книги. Всъщност списъкът с книги е неограничен, има стари и нови книги, излезли на пазари преди броени седмици. Озвучението на английски също така е перфектно, определено потапя читателя в атмосферата на книгата, озвучителят засилва емоцията само там, където трябва и просто е вълшебно.

И все пак предпочитам да чета, отколкото да слушам книги, но когато ежедневието не позволява едното, по-добре поне другото да се използва. Със сигурност слушането на книга е много по-мудно от четенето, поне при мен, но пък вече имам зад гърба си няколко изслушани книжки.

А вие слушате ли аудио книги и кои приложения използвате за целта?

Leave a Reply