„У дома за Коледа“ от Джени Хейл

на

Rating: 5 out of 5.
  • заглавие: „У дома за Коледа/ Coming Home for Christmas“
  • автор: Джени Хейл
  • превод от: Мариана Тошкова Христова
  • дизайн на корицата: Тодор Красимиров Пунгеров
  • страници: 304
  • жанр: романтична/ коледна
  • издателство: „Хермес“
  • издадена през: 2021
  • оценка: 5/5
  • прочетена на: 11.12.2021

Али Ричфийлд обича Коледа. Затова е на седмото небе, когато започва работа като управител на старото имение Ашфорд. А това включва и организирането на коледното тържество на семейство Марли. С бюджет, по-голям от всичките й спестявания, и цял отряд от персонала по поддръжката, това не би трябвало да е особено трудно…

Срещайки се обаче с членовете на семейството, Али започва да се пита дали ще се справи със задачата.

Шефът на Али Ричфийлд – Робърт, може да изглежда великолепно, но е по-студен и от снега навън. Той отказва да се прибере за празниците. Неговият брат пък непрестанно флиртува с Али. Сестра им се появява в имението с целия си багаж, двете малки деца и новината за развода си. А деветдесет и две годишната им баба Пипа отказва да приеме решението на внуците си да продадат имението.

Али е решена на всичко, за да събере семейството и те да прекарат една последна и незабравима Коледа в родния си дом. Дори да й е нужно малко вълшебство.

Тя не подозира обаче, че нейният живот също ще се промени завинаги. И Робърт Марли може би ще е замесен в това…

Здравейте, книгомани!

Време е и за последната книжна история за тази година. Днес ще ви разкажа за най-новата книга от Джени Хейл – „У дома за Коледа“. Запознах се с творчеството на авторката преди две години и оттогава винаги си купувам всяка нейна коледна книга. И този път не ме разочарова. Историята носи топлина, романтика и домашен уют.

Има доста противоречиви мнения за книгата в интернет пространството. Много от читателите смятат, че тази книга не е толкова добра, защото сюжетът ѝ е по-предвидим и банален, но на мен ми хареса супер много.

„У дома за Коледа“ разказва историята на Али, която след професионална почивка започва работа в имението Ашфорд. Имение, което е толкова огромно и прекрасно, че Али от първия момент се влюбва в мястото, но за съжаление собствениците искат да го продадат, а до тогава тя трябва да управлява всичко свързано с него.

Освен големия персонал на имението, там живее и най-възрастната обитателка на къщата – Пипа, която на първи поглед е малко лоша и серта към Али, но истината е, че старата жена е огорчена от решението на големия си внук Робърт, който иска да продаде семейния ѝ дом.

Али няма опит на подобна позиция, но веднага започва да навлиза в работата и да изпълнява заръките на бабата, както и на Робърт, който работи в друг град и обсъждат всичко чрез имейли и телефонни обаждания.

Всичко става все по-шантаво с наближаване на Коледните празници. В картинката се появява чаровния по-малък брат на Робърт, който още от влизането в къщата си наумява, че Али е перфектното момиче за него и не спира да флиртува с нея докато накрая не приема да излязат на три срещи.

След това в кюпа се появяват и сестрата на Робърт с двете ѝ момченца. Тя е в ужасен етап от живота си – в процес на развод, сама с две малки деца, без никакви реални доходи…

Когато всички се събират в Ашфорд, Али вижда колко много значи тази къща за всички освен Робърт и затова е решена да го убеди да не продава. Двамата се сближават доста по телефона, но в същото време Али се сближава все повече и с брат му.

Книжката е леко банална и малко предвидима, но пък историята е страшно сладка и приятна за четене. Мисля, че е точно това, което се очаква от една коледна книжка. Препоръчвам я на всички романтични души.

Leave a Reply