Site icon — Reader Wizard —

Книги, които прочетох на един дъх през 2021 година

Привет, книголюбители!

Тази публикация ще ви разкаже за книгите, които прочетох буквално на един път и шестте романа ги прочетох за отрицателно време. Всеки един от тях е много различен от останалите, но самият стил на писане на авторите може би ме е подканил да чета още и още докато не стигна и до последното изречение.

„Италианското момиче“ от Лусинда Райли

Този роман ме впечатли най-много с вълнуващата и бурна любов между героите. Много рядко в романите има толкова земна и истински описана любов. Всички знаем, че в живота тя всъщност не е само сладки и страстни трепети, но и много предизвикателства и компромиси. В този роман ги има и двете страни на любовта и това ми хареса много. Толкова ми беше интересна, че просто не исках да правя нищо друго, освен да чета. 🙂

„Магазинчето за чай и щастие“ (Валери Лейн) от Мануела Инуса

Цялата поредица „Валери Лейн“ ми стана много любима. Много съжалявам, че не стигнах до книжките по-рано, но пък сега не трябва да чакам след прочитането на всяка една да излезе следващата. Историята на Лори ми хареса най-много, защото любовта им с Бари е много мила и невинна, а пък едно от нещата, без които не мога е чаят. Супер интересно ми бе да чета за процъфтяващия ѝ бизнес и многобройните видове рецепти за чай.

„Тайната на разказвачката на истории“ от Седжал Бадани

Тази книга попадна съвсем случайно, но всеки път като се сетя, благодаря мислено за това. Определено бе една от по-ярките книги, които прочетох през тази година. Историята на главната героиня е толкова неповторима и вълнуваща, че четях страница след страница, докато не разбера всъщност какво ще стане в края на краищата.

„Верига от злато“ (Последните часове) от Касандра Клеър

Тази година прочетох доста по-малко фентъзи романи, но мога да кажа, че „Верига от злато“ със сигурност е любимият ми за годината. Касандра Клеър наистина е една вълшебница с магическа пръчка, която просто създава съвсем различни светове, в които читателят е напълно въвлечен. Нямам търпение за втората част от поредицата.

„Мексиканска готика“ от Силвия Морено – Гарсия

„Мексиканска готика“ ме изненада с това, че ми хареса толкова много. По принцип не чета такъв тип книги често, но си я купих, защото имаше прекалено добри отизиви за нея и реших да пробвам. Слава богу, че го направих. Сюжетът на тази книга е неповторим, обрати на всеки ъгъл, буквално ненормални герои и невъобразими случки. Държеше ме на тръни през цялото време.

„Пепел в снега“ от Рута Сепетис

Този исторически роман ме накара да заобикна стила на Рута Сепетис. Книгата е ужасяващо трагична и на моменти дори не може да се чете, защото зверствата, които са причинили на всички онези хора в трудовите лагери са не само нечовешки и долни, но и непоносими дори четейки за тях. Историята на Лина е сърцераздирателна и поучителна, защото авторката ни показва каква силна на духа има всеки човек, когато е изправен пред невъзможни ситуации.

Exit mobile version