Книги от 2021, които трябва да бъдат екранизирани

на

Привет, книгомани!

Миналата година също включих тази тема в Книжния Декември и видях, че ви хареса много, затова и тази година реших да направя един списък с книги от 2021 година, които много бих искала да гледам на големия екран.

„У дома за Коледа“ от Джени Хейл

„У дома за Коледа“ ми хареса страшно много. По Коледа определено е сладко освен да четеш за такива истории, също и да гледаш. Повечето коледни филми ми харесват много, защото са леки и празнични и зареждат с коледен дух. А историята на тази книга е точно такава, героите са забавни и непринудени и би станала една приятна романтична комедия.

„Моята прекрасна съпруга“ от Саманта Даунинг

Това е най-откачената книга, която прочетох през изминалата година. Сюжетът е заплетен и интригуващ и мисля, че би станал един интересен трилър, който ще държи на тръни зрителите.

„Желанието“ от Никълъс Спаркс

„Желанието“ е една от най-запомнящите се книги за тази година. Като филм може да бъде една коледна драма, която освен че да донесе коледен дух, би ни подтикнала да помислим какво имаме и най-вече да ни научи, че трябва да ценим всеки един момент от живота ни, както и хората, които ни заобикалят и обичат.

„The Four Winds“ от Кристин Хана

Този роман пък според мен задължително трябва да се екранизира поради простата причина, че е хубаво да помним историята, независимо, че е за далечната за нас Америка. История, която е толкова трагична, но точно това я прави уникална и би научила зрителите да бъдат смели и непоклатими дори когато имат трудности в живота си.

„Италианското момиче“ от Лусинда Райли

Определено би ми било любопитно да гледам тази история на големия екран. Да видя как режисьорите представят тази бурна и необикновена любовна история, както и сферата на операта.

„Тайната на разказвачката на истории“ от Седжал Бадани

Индия за мен е една много далечна и леко странна страна, която е напълно различна от нашата и точно заради това ме заплени историята от тази книга. Много бих искала да гледам историята на Амиша, за трудностите през които минава и за страстната любов в книгата, както и за самата обстановка в Индия по онова време.

„Мексиканска готика“ от Силвия Морено – Гарсия

Ето я и най-зловещата книга за тази година. Роман, който е толкова побъркан, с толкова интересни и многопластови герои и завъртян сюжет, че просто ще е жалко, ако никой не се хване да направи и филм по него. 🙂

Leave a Reply