„Reminders of Him“ от Колийн Хувър

на

Rating: 5 out of 5.
  • заглавие: „Reminders of Him“
  • автор: Колийн Хувър
  • страници: 335
  • жанр: романтична
  • издателство: „Montlake“
  • издадена през: 2022
  • оценка: 5/5
  • прочетена на: 19.01.2022

Привет, книгохолици!

Дойде отново ден, в който да ви разкажа за поредния шедьовър на една от любимите ми писателки, а именно Колийн Хувър. Както винаги, не успях да удържа и да изчакам българското издание на книгата и я прочетох още в деня, когато излезе на английски.

„Reminders of Him“ е трогателна история за едно младо момиче, което прави една грешка в живота си, но тя ѝ коства всичко…

Грешка, която не само бележи настоящето ѝ, но и бъдещето ѝ, както и това на много други хора.

Кена се връща след пет години в град, който не я иска. Връщайки се там, тя влага всичките си усилия и последни средства с една единствена надежда. Копнеж, който я е държал духом през последните пет години в затвора и той е да види дъщеричката си.

Дъщерята, която едва е зърнала при раждането ѝ и не знае след толкова години дори как изглежда. Но по пътя към срещата с детето ѝ стоят много препядствия, като започнем от това, че е бивша заторничка и не може никъде да си намери добра работа, до мизерния ѝ апартамент, та до това, че настоящите родители на дъщеря ѝ, не искат да имат нищо общо с нея.

Единствената утеха в този иначе непознат и враждебен град е Леджър. Местен жител, който държи един от баровете в града. Още през първия си ден Кена го среща в бара и между тях веднага се появява една необяснима връзка. Връзка, която е обречена от самото начало, защото и двамата имат тайни, за които не споменават при запознанството си.

Няма да ви разказвам повече за сюжета на книгата, за да не издам нещо, но ще ви кажа само че Кена ще трябва да извърви доста дълъг път, за да изкупи грешките от миналото си…

Както винаги, Колийнн Хувър не само приковава вниманието на читателя от самото начало, но и ни вкарва в една вихрушка от толкова силни емоции, които стягат гърлото и подтикват читателя да изживее всеки един момент с героите.

Няма нещо, което да не ми хареса в тази книга, героите са многослойни и земни с всичките си объркании чувства и емоции, като всеки човек. Сюжетът бе динамичен и интересен, имаше драма, имаше и романс, както и много, много майчина любов, която е толкова уникална, че само за това си заслужава да прочетете „Reminders of Him“. Препоръчвам я с две ръце и се надявам по-скоро издателство „Ибис“ да я издаде и в България.

Аудио ревю

Leave a Reply