Site icon — Reader Wizard —

„Среднощна корона“ от Сара Дж. Маас

Rating: 5 out of 5.

След тежки препятствия Селена Сардотиен печели конкурса за нова убийца на кралството. Но тя далеч не е лоялна към короната – Селена крие тайни дори и от най-близките си довереници.

Докато се преструва, че работи за принца, ѝ предстои да бъде подложена на още страховити изпитания. Особено когато новата ѝ задача би могла да застраши всичко, за което я е грижа. А на хоризонта се задават много по-опасни врагове – такива, които заплашват да унищожат целия ѝ свят, и които със сигурност ще принудят Селена да направи избор.

Въпросът е на кого би могла да бъде лоялна една наемна убийца и за какво най-много би искала да се бори тя?

Привет, книгомани!

Дойде най-после моментът, в който да ви разкажа и за втората част от поредицата. За съжаление организирането на сватба, ежедневните задължения, както и работата не се съчетават много добре и с писането в блога… За съжаление не ми остана време да кача ревютата на последните прочетени книги. Благодаря ви, че въпреки това следите блога и имате търпение! В последно време прочетох доста нови и интересни книги, за които нямам търпение да ви разкажа, но нека първо започнем със „Среднощна корона“.

Честно казано не знам откъде точно да започна… Втората книга става още по-интересна, тъй като Селена вече е спечелила състезанието, но това, което се води зад всеки ъгъл в двореца тепърва започва. Тайните кроежи и интриги се задълбочават. Селена сега трябва да изтърпи дълга си от четири години към двореца, за да бъде най-после свободна, но задачата става все по-трудна…

Да, Сардотиен е бивш наемен убиец, но като че ли убийствата, които извършва от името на краля са съвсем различни. Вече не убива само лоши хора, които тя може сама да прецени дали да убие или да пожертва, защото свободата ѝ е заложена на карта.

Естествено нашата главна героиня е смела и дръзка и прави всичко, което си науми, затова намира начин да се измъкне и този път от още една ужасна ситуация. От друга страна любовният триъгълник все още е налице и прави историята още по-интересна и вълнуваща.

А на всичко отгоре призраците в замъка не оставят Селена на спокойствие и в тази част. Отдавна починалата кралица Елена подтиква постоянно младия асасин да разбере повече откъде и как идва цялата сила, която кралят притежава.

Като цяло от всеки един ъгъл от книгата нещата ескалират внезапно и историята е толкова пристрастяваща, че няма как да спреш и да правиш нещо друго докато не прочетеш и последната страница.

В следващото ревю очаквайте още от историята за Селена Сардотиен.

Exit mobile version