Site icon — Reader Wizard —

„Стъкленият трон“ от Сара Дж. Маас

Rating: 5 out of 5.

Селена Сардотиен е измъкната от затвора на Ендовер, за да се озове в плен на разкоша на кралския дворец. Принц Дориан предлага да й върне свободата, но при едно условие. Тя трябва да спечели състезанието за нов кралски убиец, а нейни опоненти ще са най-жестоките мъже в кралството.

Всекидневието на Селена се изпълва с изтощителни тренировки за големия турнир и с отегчителни до смърт дворцови порядки. Нещата стават малко по-интересни, когато принцът започва да проявява интерес към нея… но грубият капитан на стражата Каол е този, който я разбира най-добре.

Когато участниците в турнира започват да измират един след друг, Селена осъзнава, че битката е не само за първото място в надпреварата, но за живота й. 

Привет, книгомани!

Ако не сте чели предисторията на поредицата, ви съветвам да последате първо долния линк.

„Острието на асасина“ от Сара Дж. Маас

Така, с предисторията на поредицата „Стъкленият трон“ се запознахме с безстрашната, безскрупулна и неповторима Селена Сардотиен. Но в края на миналата книга младото момиче се превръща от най-известеният асасин в роб, когато някой близък до нея човек я предава и ѝ залага капан. За няколко дни Селена губи любими си, богатството си, мястото си като асасин и най-вече свободата си…

Всичко това обаче се променя, когато младият принц на Адарлан Дориан идва и ѝ отправя предложение, на което дори тя не може да устои. Селена може да получи отново свободата си, ако се бие за принца в турнира за кралски убиец. На пръв поглед не изглежда толкова трудно, все пак тя е Селена Сардотиен, най-добрият асасин, но в турнира ще се състезава с най-кръвожадните и ужасни мъже в цялото кралство. Но какъв избор има, по-добре да се бие за свободата си, отколкото да изгние в затвора…

Сюжетът е изпълнен с обрати зад всеки ъгъл, с много нови герои и още повече интриги, тъй като вече Сара Дж. Маас ни отвежда сред кралските дворове, където сплетните са на дневен ред. След известно време Селена сякаш отново е в центъра на вниманието на всички. От една страна младият принц Дориан е привлечен от нея и се нуждае от компанията ѝ, защото не е като останалите придворни дами.

От друга капитанът на стражата Каол тренира с нея за състезанието и в началото не я харесва, защото смята, че е един безкрупулен убиец, но в последствие вижда е нея себе си. А път от трета е принцесата на Ейлве Нехемия, която пристига в Адарлан малко след Селена и намира в нея един истински приятел и довереник.

Но с напредване на турнира, нещата загрубяват все повече. Много от участниците биват убити мистериозно… „Стъкленият трон“ е изпълнен с тайни кроежи, интриги, страст, любов и нови приятелства, които дават началото на тази невероятна поредица.

Ако си падате по фентъзито и някак като мен сте изпуснали поредицата „Стъкленият трон“, препоръчвам горещо да я прочетете, защото е пленителна още от първата част.

Exit mobile version