„Сребърният залив“ от Джоджо Мойс

на

Rating: 4 out of 5.
  • заглавие: „Сребърният залив/ Silver Bay“
  • автор: Джоджо Мойс
  • превод от: Илвана Иванова Гарабедян
  • дизайн на корицата: Мариана Кръстева Станкова
  • страници: 400
  • жанр: романтична
  • издателство: „Хермес“
  • издадена през: 2022
  • оценка: 4/5
  • прочетена на: 17.09.2022

Лиза напуска Англия преди пет години, за да загърби миналото и да започне начисто с дъщеря си Хана. Двете се установяват в Силвър Бей – курортно градче на австралийското крайбрежие – и заживяват в едноименния хотел на лелята на Лиза. Красивите плажове и сплотената общност им предлагат това, от което най-много се нуждаят: свобода и сигурност. Но всичко се променя, когато Майкъл Дормър пристига в хотела.

Привлекателният англичанин с прекалено скъпи дрехи и пронизителни очи работи в голяма строителна компания и е сгоден за дъщерята на шефа си. Той идва в Силвър Бей, за да проучи дали местността е подходяща за построяването на луксозен курортен комплекс с множество атракции. Майкъл очаква да сключи поредната лесна сделка, но се сближава с местните хора. Те не след дълго го приемат като един от тях, без дори и да подозират какви са истинските му намерения.

Лиза се страхува, че Майкъл ще унищожи всичко, за което се е борила: семейния бизнес и залива, който приютява любимите й китове. Както и твърдата й увереност, че никога повече няма да се влюби.

сребърният залив

Привет, книголюбители!

Много от вас знаят, че съм голям фен на стила на писане на авторката и затова и веднага си купих „Сребърният залив“, когато излезе по книжарниците в България. За жалост, обаче този роман не е от най-добрите ѝ. Може би на мен не ми допадна толкова само защото ми харесват книгите ѝ, в които действието се развива и в миналото.

Може да прочетете ревютата ми за някои от другите книги на Джоджо Мойс като кликнете на линковете:

Но нека ви разкажа и малко повече за „Сребърният залив“.

Главното нещо може би, което не ми хареса е това, че действието в началото се развива супер бавно и я започвах няколко пъти, защото стигах донякъде и ми доскучаваше. Но когато стигнеш до средата на книгата, действието започва да е леко по-динамично и романът става по-лесен и приятен за четене.

Лиза живее и работи със семейството си в Силвър Бей. Те управляват малък хотел в района, който имат от много години, и също така организират разходки с лодки за туристите, за да видят китове или делфини, надявайки се да зърнат най-красивите създания на морето.

сребърният залив

Майк Дормър е строителен предприемач от Англия и се появява в Силвър Бей с намеренията да развие района в комплекс за отдих. Но с времето той опознава Лиза, нейното семейство и хората от местния град. Майк вижда колко много означава този район за толкова много хора и започва да се замисля за развитието му.

Ако трябва да съм честна, книгата беше доста предсказуема. По-скоро е от онзи тип книги, в които читателя знае какво ще стане и не може да очаква кой знае какви обрати. Така че, ако очаквате нещо по-вълнуващо, което ще ви задържи вниманието, то това не е книгата за вас.

Но пък, ако търсите нещо свежо, което да ви откъсне за малко от ежедневието, то „Сребърният залив“ е точно за вас.

Leave a Reply