Site icon — Reader Wizard —

„Съквартиранти по любов“ от Фалън Балард

Rating: 4 out of 5.

Приятелство и любов разцъфтяват на страниците, за да спечелят сърцата на почитателите на „Споделеният апартамент“ и влюбените в „Срещи по време на ваканция“.

Сейди Грийн е примерна корпоративна служителка. Доброволно работи от сутрин до вечер, както и през уикендите. Никога не повишава тон и винаги се старае да не изглежда твърде емоционална. Освен това прави убийствени електронни таблици. Всички показатели сочат, че ще получи заслуженото повишение и ще сбъдне мечтата на всеки американски милениал – да изплати студентските си заеми. Когато позицията получава бъдещият зет на шефа – младеж без никакъв опит, Сейди дава воля на огнения си характер и мигновено се оказва безработна и в търсене на нова квартира.

Когато по-късно същата вечер с приятелите ѝ давят мъката с няколко коктейла повече от разумното, Сейди обърква приложението за срещи с такова за намиране на съквартирант. И така се оказва на среща с Джак.

А Джак е коренно различен от Сейди. Той е тих, спокоен и явно предпочита видео игри и филмови маратони пред общуване с хора. Джак притежава жилището мечта за всеки нюйоркчанин и си търси съквартирант. Най-хубавото е, че наемът е нищожен и ще позволи на Сейди да послуша сърцето си и да инвестира в мечтата си за собствен бизнес с цветя.

Кой обаче всъщност е Джак и защо с години е отбягвал близки отношения с хора? Могат ли изобщо две пълни противоположности да съжителстват заедно? И най-вече възможно ли е да останат само съквартиранти, когато помежду им разцъфва не само приятелство, но и неудържимо привличане? 

Здравейте, книжни приятели!

Времето навън ни подтиква да търсим топлина и уют, две неща, които веднага може да намерим в любовта, така че днес преминаваме на по-романтична вълна с книгата „Съквартиранти по любов“.

Остроумен, секси, сладък, стоплящ сърцето роман за вторите шансове, който погълнах наведнъж! Беше толкова близо до получаването на пет звезди: защото и Сейди, и Джак бяха очарователни, малко „повредени“ от семейни драми, но пък също толкова симпатични и сладки герои!

Сейди е енергична, фокусирана, избухлива, забавна и саркастична, а Джак – странен, ултра чувствителен, срамежлив, наблюдателен, изключително сладък и грижовен.

Цялата банда на Сейди е страшно готина, подкрепящи приятели близки като семейство, които си помагат за всичко. Грижовната Харли, пакостливата и спонтанна Джема и изключително симпатичният и красив Ник са най-добрите измислени приятели, с които мечтаете да излизате!

Сплотеността между приятелите е един от най-големите плюсове на тази книга, както и романтика между Сейди и Джак, но за съжаление трябва да спомена и за някои от минусите на „Съквартиранти по любов“.

Сейди е представена като млада жена, която е страшно уверена, могъща, жена, която знае колко е секси и какъв ефект има върху мъжете. Разбираме, че тя идва от токсично семейство и естествено има свои несигурности. Но има някои неща, които не съответстват. Тя е отгледана от баща нарцисист и продължава да казва, че е задник. Но баща й е в същото време е втълпил в ума ѝ, че тя не може да постигне нищо добро или че заслужава нещо по-добро. Ако мисли толкова малко за себе си, не може да се държи като егоистичен задник и да мисли, че е желана от всички.

А травмата на Джак от загубата на родителите му беше малко надценена. Разбира се, загубата на любимите ни хора ни засяга и влияе по различен начин и раните от загубата на някого никога не заздравяват, но след седем години не разбрах мотивите му да чака толкова дълго, за да се реши да си търси съквартирант. Просто през цялото време търсих някаква по-дълбока и голяма причина, нещо по-разтърсващо, травматично за живота му и мотивите му да спре да живее в такава ранна възраст.

Като цяло книгата е подходяща за развлечение. Четох я докато се радвах на слънчевите лъчи на плажа и времето минаваше неусетно. Въпреки минусите, героите бяха приятни и връзката между Сейди и Джак беше интересна, тъй като характерите им са доста различни и приемат любовта по различен начин и я изразяват също така по различен начин.

Ако търсите нещо, което да ви развесели и да откъсне мислите ви от нещо друго, то „Съквартиранти по любов“ е перфектна за тази цел.

Exit mobile version